Pages

15 Ekim 2011 Cumartesi

Maundy Thursday



Psikolojik sorunları olan intihara meyilli bir kadın, yavaş yavaş yaklaşan idam gününü bekleyen bir adam.

Film, Gong Ji-young’un çok satan bir romanından yola çıkılarak çekilmiş. Öncelikle nedir bu *Maundy Perşembesi* ondan bahsedeyim. Hristiyan inancına göre Paskalya’dan önceki Perşembe günü bazı kiliselerde gerçekleştirilen, İncil’de geçtiği üzere Hz. İsa’nın, havarilerinin ayaklarını yıkamasını tekrarlayan bir anma, bu olayı yâd etme günü gibi bir şey.

Afişine bakınca pek bir romantik gelse de bana göre konuyla çok alakası olmayan bir afiş yapılmış. Belki de filmde veremediklerini afişle vermek istemişlerdir, yani gönderme yapmış olabilirler. Ne desem spoiler olacak şuan :/ Herneyse, filmin türü pek romantik sayılmaz,dram ağırlıklı.
Karakterler sığ değil, geçmişleri var ve ruh halleri, ifadeleri geçmişte yaşadıklarıyla ilişkili olarak şekil kazanmış tabii ki ve bunu oyuncular çok başarılı aktarmışlar. Filmin başrol oyuncuları, drama takipçilerinin Rain’le olan Plan-B dizisinden hatırlayacağı Lee Na-young ve gayet başarılı filmlerde oynamış olmasına rağmen benim ilk defa bu filmle tanıdığım Kang Dong Won (çok cahil göründüm gözüme T_T).
Filmde zoraki tanışan bu ikili, konuştukça birbirlerini ve bununla birlikte kendilerini de anlamaya başlayacaktır. Kendilerine itiraf edemedikleri, uzun zamandır sakladıkları sırları birbirlerine anlatarak içlerini kemiren yüklerden bir nebze olsun kurtulabileceklerdir.

Şahsî düşüncem: İzleyin! Pişman olmazsınız. Gayet başarılı bir film.

Playlist