Pages

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Beelzebub [Manga]


Ünü gittikçe artan, bununla kalmayıp kendine anime de çektiren bir manga: Beelzebub!!

Mangakamız Ryuuhei Tamura; Psyren'in yazarı Toshiaki Iwashiro'nun asistanıdır. Manga, ilk önce one shot olarak çıkmışsa da sonraki yıl seriye dönüşmüştür. (Bu kısım wikipeia'dan alınmıştır)

Oga isimli liseli bir kabadayıya şans eseri (Oga açısından biraz şanssızlık gibi algılansa da), iblis kralının çocuğunu büyütme görevi verilmesiyle başlıyor hikâye. Kahramanımız Oga; güçlü, serseri, asabi bir o kadar da espritüel bir kişilik. Hafif saftirik arkadaşıyla beraber iblis çocuğa göz kulak oluyorlar,olmaya çalışıyorlar veya tam tersi dolaplar çeviriyolar, hepsi mevcut seride. 

Büyüyünce dünyayı mahvetmesi beklenen bir şeytanı büyütmek pek de akıl kârı değil aslında ki; insanı seriye bağlayan da ileride önüne neler çıkaracağını kestiremeyişi . Tabii heycanlı ve komik olması da insana zevk veriyor. Okurken bazı yerlerde karnım ağrıyarak güldüğüm serilerden biri.

(2. sırada balonun içindeki yazıyı okumak için sayfayı kaydetmenizi öneriyorum^^)

Hala da devam etmekte olan Beelzebub,  kesinlikle okunmasını tavsiye ettiğim, sizi espri anlayışınız nasıl olursa olsun güldüreceğine inandığım bir seri. Türkçeye çeviren grup da gayet başarılı.Gerektiği yerlerde argo var, bu da kendimizi serseri adamımız Oga’ya daha yakın hissetmemizi sağlıyor, yapay durmuyor diyaloglar yani.
Aksiyonuyla, komedisiyle, dövüş sahneleriyle sonraki bölümü okumak için can atacağınız bir seri! Mutlaka okuyun!! (manga sayfaları mangaframe’den alınmıştır)

2 yorum:

  1. Geçen gün animesi dikkatimi çekmişti, konusu falan oldukça ilginç. *__* Gayet eğlenceli görünüyor. Sanırım bir değişiklik yapıp mangaya başlıycam hem böyle manga hasretimi de gidermiş olurum.

    YanıtlaSil
  2. oku oku :D önce mangayı oku bence. Animesinin ilk bölümünü izledim, "manga daha güzeldi yau" dedim sonra :)

    YanıtlaSil

Playlist