Pages

23 Şubat 2012 Perşembe

[J-Drama] Freeter, Ie wo Kau

Öncelikle herkese merhabalar!

Uzun süredir blogumuza ne yazık ki katkıda bulunamıyordum. Blogla ilgili sorumluluğumu yerine getirmemin bu kadar uzun süre alacağını hiç tahmin etmemiştim. Bu sorumlulukla uğraşmam gereken sürede izlediğim o kadar çok şey birikti ki, artık bitmesini beklememeye ve bir şeyler yazmaya karar verdim.

Sizlerle ilk olarak paylaşmak istediğim drama:

"Freeter, Ie wo Kau"
 

Dizinin isminde geçen "Freeter" kelimesi, part-time işlerin birinden ayrılıp diğerine geçen, kalıcı tam zamanlı bir iş bulamayan yetişkinler için kullanılan bir terim. Bu dizi de sevgili "Freeter"ımız Take Seiji(Ninomiya Kazunari)'nin üniversiteden mezun olduktan sonra bulmuş olduğu tam zamanlı işinden patronu ve çalışanlarına daha fazla katlanamadığı için ayrılmasıyla başlıyor.
Take Seeichi rolünde Takenaka Nao


Seiji'nin babası, Take Seiichi bir muhasebeci. Araya sıkıştırmak isterim ki, bu rolü de çok severek izlediğim ve her rolün üstesinden son derece başarıyla gelen değerli bir Japon aktör oynuyor, Takenaka Naoto. Babası Seiichi ile zaten hep bir kavga halinde olan Seiji'nin işini bırakmasıyla ve yeni bir iş bulamayıp, bulduğu yarı zamanlı işlerden de ayrılıp durmasıyla beraber babasıyla arasındaki ilişki tam bir arapsaçına dönüyor. Fakat olanlar bu ikisinden çok Seiji'nin annesini etkiliyor. Başka sıkıntılarıyla birlikte, evde süregelen bu devamlı kavga haline daha fazla dayanamayan Seiji'nin annesine ağır depresyon teşhisi koyuluyor. Annesinin resmen çıldırmış bu halini gördükçe, bugüne kadar ne kadar fazla ondan destek gördüğünün ve onu ne kadar üzdüğünün ayrıca komşularıyla olan problemlerin de farkına varan Seiji, her zaman onu koruyup kollayan annesini bu sıkıntılardan kurtarmak uğruna ona bir "ev" almayı kendisine hedef olarak belirliyor.

Bu olay sonucu bir hışımla, sadece iyi kazandırıyor diye girdiği, kendi mesleği ile alakası olmayan yol inşaatı yapan bir firmadaki işinde Seiji, Manami adında (rolü Karina canlandırıyor - resmi aşağıda solda, gerçekten çok hoş olduğunu düşündüğüm bir oyuncu ve model) bu iş yerinde İş Güvenliği uzmanlığı yapan İnşaat Mühendisi hatunumuzla tanışıyor ve de diğer çalışma arkadaşlarıyla birlikte bu işin sadece "yol yapmak için geberene kadar çalışmak"tan daha fazlası olduğu fikrini gün geçtikçe daha da benimsiyor.

Chiba Manami rolündeki Karina
Peki bir "Freeter" olan Seiji bu firmada sürekli olarak çalışabiliyor mu? Annesine almak istediği o güzel evi eninde sonunda alabiliyor mu? Seiji ve Manami arasındaki ilişkinin sonu nasıl oluyor? Hayatı anlatan bu kadar samimi ve abartısı olmayan bir J-drama izlememiştim hiç. Sizler de merak edip izlerseniz umarım ki benim gibi oldukça keyif alırsınız bu diziden.Kapanış şarkısının da çok sevdiğim Arashi'nin "Hatenai Sora" adlı şarkısı olduğunu söyleyerek kapanışı yapayım. "Freeter, O Evi Alacağım" ... İzleyin ve Nino evi alabilmiş mi kendiniz görün bakalım :)

Yakında "Ashita no Joe", "Otomen" ve "Hammer Session" yazıları ile umarım yine aranızda olacağım!
Ve bir de değişiklik olsun diye "Bakuman" ve "Shugo Chara" animeleri hakkında yazabilirim...

Hyper-asia'yı takipte kalın, sıradaki yazılarımızı kaçırmayın ;)

Yeni tanıtımlarda görüşmek dileğiyle ^_^

HATENAI SORA - 嵐

Playlist