Pages

10 Şubat 2012 Cuma

I Need Romance

Geçen ay ya da önceki ay bitirmiş olmama rağmen her hangi bir yazı paylaşmamışım bu dizi hakkında. Oysa gerçekten sevdiğim az sayıda Kore dizisinden biri olmayı başarmıştı. Ben epey eğlenmiştim izlerken. Neden bu kadar sevdiğime de gelecek olursak, bana göre bu dizi Kore dizileri tabularını yıktı geçti.
Düşünsenize dizi boyu tek bir öpüşme sahnesi olmayan, son bölüm sadece dudak teması şeklinde gösterilen ve sanki çok büyük bir şeymiş gibi kameranın o esnada sürekli dönerek görkemli bir hava yaratması.. Klişe üstüne klişe. Aynı senaryoları kişileri ve bazı olayları değiştirerek önümüze koymaları..Alın size klasik Kore dizisi.
Oysa I Need Romance çok farklı. Ne demek istediğimi diziyi şu şekilde tanımlarsam daha iyi kavrayabilirsiniz: Bu dizi Sex and the city'nin Kore versiyonu gibi. Aslında "Kore versiyonu" dediğim anda dizi Sex and the city'nin kat kat daha yumuşatılmış hali oluyor. Fakat yine de klişelerden az da olsa uzaklaşabilmek için ideal olduğunu düşünüyorum bu dizinin.


Diziden bahsedeyim biraz:
30'larına gelmiş 3 kadının aşk, iş ve aile durumlarını konu alıyor. Başrolümüz  Jo Yeo Jung esas kızımız dizide Sun Woo In Young rolünde deli dolu ama klasik Kore dizilerindeki klişe şapşal bir kız değil kesinlikle. 10 yıldır Kim Jeong Hoon'un dizideki  Kim Sung Soo esas oğlanımız karakteriyle sevgilidirler ve aynı evde yaşamaktadırlar. (evlilik dışı bir birliktelik Kore dizilerinde işlenmeyen bir durum değil mi?)  Esas oğlan esas kızımızla ilk çıkmaya başladığı zamanlar fakirmiş fakat 10 yıl sonraki halinde yönetmen olduğunu ve ilişkinin monotonlaştığını görüyoruz. Bu sebeple Esas oğlan yönettiği filmdeki başrol oyuncusuyla kaçamak yapıyor. Tabi esas kızımız bunu öğreniyor ve olaylar gurur ve inatlaşmalar çerçevesinde gelişiyor. Gelişen olaylar sırasında ise kızımıza yakın arkadaşları Seo Yeon (Choi Yeon Jin)  ve Hyun Joo (Choi Song-hyun) yardım ediyor. Seo Yeon ünlü bir manken ve pek çok ilişki yaşamış fakat aşık olmamış uçarı bir karakter. Hyun Joo ise bir erkekle hiç birlikte olmamış tecrübesiz bir karakter. 
Bana göre çok eğlenceli ve ilişkiler konusunda gerçekçi bir yapım.


Oyuncular:

Jo Yeo Jung - Sun Woo In Young
Kim Jung Hoon - Kim Sung Soo
Choi Yeo Jin - Park Seo Yeon
Choi Song Hyun - Kang Hyun Joo
Choi Jin Hyuk - Bae Sung Hyun
Ha Yun Joo - Yoon Kang Hee
Kim Hyung Min - Duk Soo
Ricky Lee Neely - Alex
Lee Da Hee (konuk oyuncu)


Bu video esas oğlanımız ve esas kızımız arasında geçenlerden kesitler sunuyor.

Bu video ise esas kızımız ve onu seven yakışıklı patron arasında geçenlerden kesitler sunuyor.

Bu da dizi bitimlerinde sıkça duyacağınız kapanış şarkısı Pink Martini'nin şahane eseri Amado Mio, müptelası olacaksınız :)

Playlist