Pages

16 Ağustos 2011 Salı

Fairy Tail (フェアリーテイル)





Fazla shounen düşkünü olmayan ben, şu sıralar deli gibi Fairy Tail izlemekle meşgulüm. Dragon Ball'dan sonra heyecanla izlediğim ilk shounen oldu bu sanırım. Bazı yorumlarda animenin One Piece'e benzetildiğini gördüm, One Piece'e de daha önce başlamış ve 40 küsür bölüm izledikten sonra sıkılıp bırakmış bir insan olarak söyleyebilirim ki Fairy Tail beni daha çok çekti. Çizimler dışında ise One Piece ile pek bir benzerlik görmedim. Kısaca konusundan bahsedecek olursak eğer;

"17 yaşındaki büyücü Lucy Heartfilia hayat dolu bir büyücü loncası olan Fairy Tail'e katılmak üzere evden kaçar. Yolda Natsu Dragneel adında bir çocukla tanışır. Tanışmalarından kısa bir süre sonra Lucy köle olarak satılmak üzere kaçırılır. Natsu Lucy'i kurtarır ve Natsu Fairy Tail'e katılması için Lucy'e teklifte bulunur ve Lucy teklifini kabul eder. Lucy kısa süre sonra Natsu, Happy, Gray Fullbuster adında dövüşürken soyunmak gibi tuhaf bir alışkanlığı olan bir buz büyücüsü ve zırhlı büyücü Erza Scarlet (loncanın en güçlü büyücüsü) ile bir takım oluşturur ve yeni görevlere atılırlar."

Karakterlere de şöyle bir göz atalım;
Natsu Dragneel
Animedeki erkek ana karakter. Bir ateş büyücüsü. Bazen saçmasapan hareketleriyle başını belaya sokar. Takımındaki Gray Fullbuster ile hiç anlaşamaz ve bu ikisini sürekli kapışırken görürüz. Ayrıca kendisini yol tutar, herhangi bir taşıtla seyahat ederken baygın düşer.

Happy
Animenin maskotu gibi bir şey. Büyü gücü olan mavi bir kedidir. Ayrıca Natsu'nun en yakın arkadaşıdır bu nedenle hiç yanından ayrılmaz.

Lucy Heartfilia

Ana hatun karakter. Bir yıldız ruhu büyücüsü. Animenin başlarında Fairy Tail'e katılır. Saftirik gibi görünür ama anlaştığı ruhların da yardımıyla rakiplerini alt etmeyi başarır her seferinde.

Gray Fullbuster

Bir buz büyücüsü. Bayağı cool bir karakter olmakla birlikte sürekli kıyafetlerini çıkarma gibi tuhaf bir alışkanlığı vardır, öyle ki çoğu zaman kendi bile fark etmez bunu. Natsu ile hiç anlaşamaz. Bunun nedeni ise birisinin ateşe hükmederken diğerinin buza hükmetmesidir. Bu ikisi Erza'dan oldukça korkmaktadır, bu nedenle onun olduğu zamanlar çok iyi arkadaş görünürler.

Erza Scarlet

Fairy Tail loncasının en güçlü büyücüsü. Oldukça etkili büyü güçleri vardır, zırhlı bir savaşçıdır ve hiçbir şeyden korkusu yoktur. Etraftakilere sürekli emirler yağdırır. Yanına Fairy Tail'in en güçlü diğer iki büyücüsü olan Natsu ve Gray'i alır ve bir takım oluşturur, Natsu ve Gray'in güçlerini birleştirdikleri takdirde inanılmaz bir güce sahip olabileceklerini iddia eder ama bu ikisi sürekli her fırsatta kapışmaktan vazgeçmezler asla.
Mira, Gray ve Natsu'nun Erza'nın yokluğunda kavga etmelerini önlemesi için Lucy'i gönderir. Böylece takımımız oluşmuş olur.

Master Makarov


Fairy Tail'in efendisi. Sapıklığıyla biraz bana Dragon Ball'daki Muten Roshi'yi hatırlattı. Nosebleed de görürsem tamam derim artık.


Bununla birlikte anime pek çok renkli karakteri barındırıyor, mesela loncadaki bütün kızlara sulanan çapkın bir tip ya da loncadaki en içici hatun gibi.
Herneyse fazla uzatmadan herkese öneriyorum Fairy Tail'i ve bu yazıyı da burada sonlandırıyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Playlist